Bezoek ook de website van het Westfries Collectief en de leuke filmpjes van ons die op Youtube staan

Het WestfriesCollectief bestaat uit René Steens en Jan Dijk.

René Steens
Ruim twaalf jaar lang vormde René samen met Kees Stet Jr. een komisch duo in de lijn van André van Duin en Frans van Dusschoten. Na het overlijden van Kees Stet Jr. besloot René een andere artistieke koers te gaan varen met de West-Friese humor en richtte het Westfries Collectief op. Daarnaast is René solo te zien met zijn West-Friese conferences door het hele land. Zijn komisch talent en puike zangstem kenmerken René Steens.

Jan Dijk
Jan toerde jaren met veel plezier met zijn band Tjebbez als toetsenist en gitarist door de Kop van Noord Holland. Bij “Skoftig Mooi” verzorgt Jan Dijk de organisatie en het licht en geluid. In het nieuwe liedjesprogramma “Da’s Puur!” en bij “Skoftig Mooi” begeleidt Jan op de keyboards.

 

 • PROGRAMMA’S

“Skoftig mooi 2”  

De show ‘Skoftig mooi 2!‘ is een avondvullend en gevarieerd programma met sketches, liedjes, conferences en stukjes film met Jeroen Kaandorp en Martijn Cohen in de hoofdrollen. Liefhebbers van nuchtere, gortdroge en soms ondeugende West-Friese humor kunnen hiervan ongegeneerd  genieten. Een programma met René en Jan.

 

“t is Merakels!”  

Conferencier René Steens en liedschrijver Jan Dijk achter de knoppen brengen de show ‘t is Merakels, waarin een keur aan vrolijke liedjes en medleys van o.a. Eddy Christiani, Lou Bandy e.a. worden afgewisseld met West-Friese verhalen, gedichten en gortdroge conferences. Bijzonder geschikt voor ouderen, vrijwilligersbijeenkomsten, personeelsfeesten etc. 2 x 45 minuten humor en gezelligheid! Het programma “t is Merakels wordt ook in de vorm van een dinner-show gebracht. (Zonder de medleys) Humor tussen de gangen door!  In het Gulden Vlies in Alkmaar is deze (steeds wisselende) show nu al zeven jaar lang te zien in de maand november!  Met groot succes steeds geprolongeerd, net als in de maand januari in Herberg Binnen waar de show in 2018 al weer voor de vierde keer wordt gehouden.

 

das-puur

“René in z’n eentje”

In het soloprogramma ‘René in z’n eentje‘ vermaakt Rene het publiek met zijn grappen in het West-Fries dialect. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld personeelsfeestjes, openingen, en bruiloften.


Waarom zijn we ooit begonnen?
Na het spelen van vele rollen bij het amateurtoneel, het regisseren bij toneelverenigingen, samen optreden met Piet Kroon (Kees Stet jr.), het spelen van de hoofdrol in de musical ‘Daan’ en de toetreding tot West-Friesland Plat, besloot Rene dat het tijd werd voor iets eigens. Door toevalligheid of niet kwam hij Jan Dijk weer tegen, die graag weer eens zijn passie met muziek wilde oppakken. Samen konden zij hun ei kwijt in het door hun opgerichte Westfries Collectief.


Reacties van mensen

 • Hallo  Rene. Hartelijk dank voor de cd , het zijn drie prachtige nummers. Mijn vrouw zat met tranen in haar ogen , die is al zo gevoelig! Wij hopen als jullie binnenkort in de buurt optreden, naar jullie te komen om een optreden te zien en te beluisteren. Nogmaals onze dank. Fijne dagen toegewenst en tot ziens!
  Groetjes, Jan en Tinie, Zwaag.
 • Dag  Rene. Wij hoorden vanmiddag een nummer op Radio Noord-Holland over dat jongetje uit  Alkmaar. Staat dat misschien op een cd? Wij hebben de cd ‘Das puur’ en daar genieten we heel veel van. Wij hebben jullie al eens gezien bij een optreden. Geweldig!! We hebben ook alles van Kees Stet en meer van uit West- Friesland. Kan ik dat nummer of de nieuwe cd bestellen?
  IJs Broers, Alkmaar.
 • Hoi Rene, dank voor je prachtige liedje. Ik stuur het door naar de desbetreffende afdelingen. Ik ga het aanstaande zondag draaien in op de planken. Dank dank.
  Herb.
 • Hallo René. Je presentatie heeft de tongen wel losgemaakt. De aanwezigen op de avond vonden het allemaal zeer geslaagd, waarvoor nogmaals dank. En gehoord van spijt bij mensen die er dus niet waren. Rene, we waren erg enthousiast over jullie optreden. Veel humor en een ontzettend goede afwisseling met de liedjes en de filmpjes. Dank!
  Bob Weldring.
 • Dag Rene. We hebben genoten van jouw optreden op de verjaardag van Rita. Veel plezier gehad Bedankt!
  Met vriendelijke groet, Wim Brandhorst.