René Steens

Rene Steens geeft Westfriese solo-optredens, speelt in musicals en toneelstukken en in het Westfries Collectief. Ook werkte hij als regisseur bij amateur-toneelgezelschapen en gaf hij presentaties en workshops over de nieuwe media.

Rene kreeg vroeger op school al te horen dat hij naar de Toneel of theaterschool moest gaan. Dat is echter niet gebeurd. Hij ging naar de Pedagogische Academie en werd leraar.

Spelen en regisseren

Hij ging echter wel bij het amateurtoneel en kreeg daar binnen de kortste keren de ene na de andere grote rol. In eerste instantie altijd de komische rollen, maar na verloop van tijd ook serieuze.

Een logisch vervolg hierop was dat hij ook regisseur van toneelverenigingen werd. Rene Steens vertolkte vervolgens een duo met Piet Kroon (Kees Stet Jr.) in het West-Fries Gezelschap, speelde de hoofdrol in de musical 'Daan' en trad twee jaar toe tot het West-Friesland Plat. Dit beviel hem niet zo en in 2008 richtte René Steens samen met Jan Dijk het Westfries Collectief op

Wat ik doe

Optreden bij het Westfries Collectief als conferencier /zanger

René geniet veel bekendheid in Noord-Holland en daarbuiten met zijn Westfriese solo-optredens en zijn vele rollen in diverse musicals en toneelstukken. Zijn laatste musical was een ode aan de voorganger van Kees Stet Sr, namelijk Daan Pool.

[/one_half]

Cabaret Westfries Collectief

René vervult sinds 2008 de hoofdrol bij het Westfries Collectief. Sinds Januari 2010 is René samen met geluidsman Jan Dijk op pad met hun humoristische liedjesprogramma’s ‘ met zelf geschreven Westfriese liedjes, prachtige Westfriese grappen en gezellige medleys.

Regisseur

In talrijke plaatsen van Noord-Holland heeft René met veel succes de regie gevoerd bij amateur-toneelgezelschapen.>

e_half]